Asiakastarinat

K-Citymarketin talotekniikkauudistus

K-Citymarket Länsikeskuksen täysin uudistava remontti piti sisällään paitsi kauppatilojen remontoinnin kokonaisuudessaan, myös kattavan talotekniikan uudistuksen. Eisko Oy oli yhteistyökumppanina mukana projektissa keskusvalmistajana joka myös avusti valmistamiemme Pääkeskuksen (2500A) ja Nousukeskuksen (1600A) asennuksissa. Lisäksi olimme mukana tekemässä olemassa oleviin keskuksiin mm. energianmittaukseen ja -hallintaan liittyviä muutoksia ja lisäyksiä.

Eiskon vahvuutena toimiva aikataulutus

Eisko Oy valittiin projektin sähkökeskusvalmistajaksi jo ennen urakoitsijan valintaa kohteen tiukan toteutusaikataulun vuoksi. Kriittinen aikataulu johtui vaihdettavan keskuksen takana olevasta kuormasta sekä kaupan aukioloajoista. Keskuksien vaihdot suunniteltiin niin että siitä aiheutuisi mahdollisimman vähän häiriötä normaalille kaupankäynnille. Lisäksi jo suunnitteluvaiheessa oli tärkeää huomioida, että nykyiset kaapelit saatiin kytkettyä ilman jatkojen tekoa.

Keskuksen suunnittelija oli loistavasti huomioinut vanhojen kaapeleiden pituudet ja lähtöjen sijainnit.

Markus Lindroos
Sähköpoint Oy

Vaihtoajankohdan lähestyessä keskukset toimitettiin työmaalle valmiiksi. Keskuksen vaihto tapahtui viikonloppuna lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 20.00-05.30. Roolimme vaihtoyönä oli avustaa urakoitsijaa vanhan keskuksen purkamisessa ja uuden asentamisessa. Uusi kennokeskus toimitettiin kolmessa osassa. Kokosimme keskuksen ja liitimme syöttävät ja lähtevät kiskosillat. Vahvuutemme vaihtotyössä oli 4 ammattilaista.

Valvojan, suunnittelutoimiston, urakoitsijan sekä Eiskon sujuva ja ammattitaitoinen yhteistyö varmisti, että vaihtoaikataulu toteutui suunnitellusti. 

Kiitokset hyvällä yhteispelillä hoidetusta hommasta ja erityisesti tietysti urakoitsijoiden porukoille, jotka jaksoivat painaa läpi pitkän yön.

Juha Artiola
VA Optimate Oy

Tutustu myös videoon nykyisen nousukeskuksen 1600A pääkatkaisijan vaihtotyöstä, joka suoritettiin omana operaationaan Eiskon kahden ammattilaisen sekä urakoitsijan edustajan voimin.

Ryhdikkäästi oli kaikki suunniteltu ja ammattilaiset olivat toteuttamassa, oli ilo olla mukana omalta osaltani.

Juha Jylli
Diplomikauppias, K-Citymarket Turku Länsikeskus